Co jsou Schüsslerovy soli a jak působí?

25. 05.

Minerální látky jsou pro naše tělo důležité stejně jako například kyslík a mají různé funkce. Podporují a regulují funkce tělesných orgánů a harmonizují dysfunkce. Tím nám mohou pomoci usnadnit cestu k zotavení. Mají také zásadní vliv na celkový stav organismu.


Schüsslerovy soli jsou řada minerálních solí, které byly objeveny německým lékařem Dr. Wilhelmem Heinrichem Schüslerem v 19. století. Tuto terapeutickou metodu nazval "biochemická terapie" a je založena na teorii, že mnoho onemocnění je způsobeno nerovnováhou v těle způsobenou nedostatkem určitých minerálů. Biochemie je prověřena více než 100 letou praxí. Tato jednoduchá a bezpečná léčebná metoda je využívaná po celém světe.

Moderní strava a životní styl mohou vést k nedostatečnému příjmu minerálů z potravy. Podle Schüslerovy teorie může nedostatek určitých minerálů vést k metabolickým poruchám, což může mít za následek různé zdravotní problémy.

Dr. Schüssler identifikoval 12 různých minerálů, které jsou důležité pro zdraví. Tyto soli jsou připraveny v nízkých dávkách v homeopatickém ředění a jsou určeny k posílení buněčného metabolismu a obnově rovnováhy minerálů v těle.

Každá sůl má specifické vlastnosti a používá se na určité zdravotní potíže. Lze ji využít u široké škály akutních i chronických potíží, dále též preventivně k podpoře zdraví nebo jako doplňkovou léčbu k léčbě klasické.