O firmě DHU

25. 05.

V roce 1873 začal lékárník z Lipska, Dr. Willmar Schwabe, vyrábět minerální soli Dr. Schüsslera ve vysoké kvalitě. Tím položil základ pro standardizaci vysoce kvalitních léčivých přípravků.


V roce 1866 založil Dr. Willmar Schwabe, lékárník, v Lipsku svou první firmu - Homeopatickou centrální oficínu Dr. Willmar Schwabe, kde začal vyrábět homeopatické léky a soli Dr. Schüsslera. Po válce se firma přesunula do Karlsruhe a v roce 1947 byla založena firma Dr. Willmar Schwabe GmbH.

V roce 1961 vznikla dceřiná společnost DHU, která se specializuje právě na výrobu homeopatik a Schüsslerových solí, firma Dr. Willmar Schwabe varábí rostlinné léky vysoké kvality.

Firma DHU (Deutsche- Homöopathie-Union) je jedním z předních výrobců homeopatických léků v Německu a vyrábí i Schüsslerovy soli. Výroba Schüsslerových solí ve firmě DHU probíhá podle přísných norem a standardů kvality.

K výrobě Schüsslerových solí používá firma DHU minerály z přírodních zdrojů, jako jsou minerální prameny a minerální horniny. Tyto minerály jsou pečlivě vybírány a kontrolují se na kvalitu a čistotu.

Minerály se drtí a míchají s laktózou, což je cukr, který slouží jako nosič pro minerály. Tento prášek se následně zředí vodou a za použití homeopatických postupů se připravují různé potence solí.

Výroba Schüsslerových solí ve firmě DHU probíhá v moderních a vysoce automatizovaných výrobních linkách, které zaručují konzistentní kvalitu a bezpečnost produktů. Všechny výrobní procesy jsou pod přísnou kontrolou a průběžně se kontroluje kvalita a účinnost produktů.

DHU také dodržuje přísné standardy týkající se udržitelnosti a ochrany životního prostředí. Firma používá ekologické zdroje energie a recykluje vodu a materiály v rámci své výroby.