Výroba Schüsslerových solí

25. 05.

Originální Schüsslerovy soli se vyrábějí v souladu s původním postupem Dr. Schüsslera. Výroba Schüsslerových solí začíná tím, že se minerály, které jsou potřebné pro výrobu konkrétní soli, získají z přírodních zdrojů, jako jsou minerální prameny a minerální horniny.


Poté jsou tyto minerály drceny a smíchány s laktózou, což je cukr, který se používá jako nosič pro minerály. Směs se následně zředí vodou a za použití homeopatických postupů se připraví různé potence solí.

V současné době jsou Schüsslerovy soli vyráběny různými výrobci po celém světě. Existuje mnoho značek Schüsslerových solí, které se liší složením, kvalitou a účinností.

Nejznámějším* a nejoblíbenějším** výrobcem v Německu je Deutsche-Homöopathie-Union (DHU). Tradice výroby solí firmou DHU sahá až do roku 1873. DHU je přesvědčeno, že pouze přísně kontrolované výrobní procesy vedou k vysoce kvalitním homeopatickým léčivým přípravkům. Používají se pouze suroviny, které splňují předepsané kvalitativní požadavky oficiálních lékopisů a firmy DHU. Pokročilé analytické nástroje jsou zde stejně nepostradatelné jako zkušenosti a plné nasazení všech zaměstnanců. Rozsáhlé kontroly kvality doprovázejí celý výrobní proces a zajišťují kvalitu každého jednotlivého balení. DHU nabízí trvale vysokou kvalitu, které můžete vždy důvěřovat.

Zdroj: * Kantar Health 11/2010 ** Zdroj: IMS Health 06/2013